NA MARGINAMA SUMMITA

Josipović će se u petak susresti s Tadićem

30.08.2011 u 15:12

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Boris Tadić 2. rujna bit će domaćin devetog UNESCO-ovog sastanka šefova država jugoistočne Evrope, a sudjelovanje je potvrdio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Na marginama regionalnog summita predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održat će bilateralni susret s predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadićem u četvrtak, 1. rujna, u 16 sati u Beogradu

Na summitu pod nazivom 'Suvremena umjetnost, pomirenje u jugoistočnoj Evropi', u jednom od najpoznatijih arheoloških nalazišta u Srbiji, Viminacijumu kod Kostolca, sudjelovat će, uz spomenutu dvojicu, i predsjednici Albanije Bamir Topi, član predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović, predsjednik Bugarske Georgi Prvanov, Makedonije Đorđe Ivanov i Crne Gore Filip Vujanović zatim glavna direktorica UNESCO-a Irina Bokova, europska povjerenica za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i omladinu Androulla Vassiliou te glavna direktorica za obrazovanje, kulturu, kulturno nasljeđe, sport i omladinu Vijeća Europe Gabriella Battaini-Dragoni.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, prethodno, u četvrtak, 1. rujna ove godine posjetit će predstavnike Hrvata i hrvatskih institucija na području istočnog Srijema u Republici Srbiji.