Svijet AL-MEGRAHI U KOMI

Libijski atentator umire od raka prostate

Abdel Basset al-Megrahi, jedina osoba osuđena za atentat iz 1988. na američki zrakoplov iznad Lockerbieja u Škotskoj, u 'komi' je i na samrti u Libiji, objavio je CNN

Američka tv postaja objavila je da je pronašla Megrahija, oboljela od raka prostate u terminalnoj fazi, u gradu Tripoliju. Njegova se obitelj brine o njemu. "Dajemo mu samo kisik. Nitko nam ne daje medicinski savjet", objasnio je sin Kaled.

'Nema liječnika. Nemamo od koga tražiti pomoć. Nemamo telefonsku liniju da nekog nazovemo', dodao je on.

U eksploziji letjelice Pan Ama iznad škotskog gradića Lockerbieja poginulo je 270 osoba, većinom Amerikanaca, u prosincu 1988.

Abdel Basset al-Megrahi, osuđen 2001. na doživotni zatvor zbog umiješanosti u taj atentat, oslobođen je iz humanitarnih razloga 20. kolovoza 2009. kad su mu liječnici dijagnosticirali rak prostate u terminalnoj fazi procjenjujući da su mu preostala tek tri mjeseca života. U Libiju se vratio kao heroj i sastao s Moamerom Gadafijem.

Njegovo oslobađanje osudila je javnost u SAD-u, a britanski premijer David Cameron kasnije je rekao da je odluka škotskog ministarstva pravosuđa bila pogrešna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još