Svijet LJUTI NA USTAVNI SUD

Manjinci početkom rujna šalju pismo u Bruxelles

  • Autor: Ante Srzić
  • 29.8.2011 14:06:50
  • 29.8.2011 12:03:00

Nacionalne manjine ne odustaju. Početkom rujna poslat će pismo liderima Europske unije i šefovima matičnih država hrvatskih nacionalnih manjina u kojem će upozoriti na, prema njihovom mišljenju, neprihvatljivu odluku Ustavnog suda koji je ukinuo dio Ustavnog zakona o manjinama, kojim su trebali ostvariti dvostruko pravo glasa, kao i odredbu koja je na izborima favorizirala aktualno najjaču stranku srpske manjine SDSS o zajamčena tri mandata ako budu najjača srpska lista, što je sasvim izvjesno

Prema riječima Furija Radina, saborskog zastupnika talijanske nacionalne manjine i predsjednika Talijanske unije, pismo će odaslati u rujnu jer su procijenili da će tako polučiti bolji efekt jer će 'oni koji trebaju bit na svojim mjestima', aludirajući na razdoblje godišnjih odmora.

'U pismu koje je već sastavljeno ponovno će ukazati na činjenicu da je Ustavni sud svojom odlukom utjecao na predstojeće izbore jer nije smio zadirati u izborno zakonodavstvo četiri mjeseca prije izbora', upozorio je Radin. U Pulu 3. rujna dolazi talijanski predsjednik Giorgijo Napolitano te će tom prilikom Radin upozoriti na spornu odluku hrvatskog Ustavnog suda, a potom će se vraća u Zagreb nakon čega će pismo konačno biti odaslano, a i krenut će s inicijativom da se problematika oko ustavnog zakon o nacionalnim manjinama ponovo vrati u Sabor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još