JA NIKAD NE BIH TAKO

Tadić žestoko napao Kosor!

26.08.2011 u 13:52

Bionic
Reading

Boris Tadić, predsjednik Srbije, istaknuo je da sadašnje vlasti u Beogradu niko ne može optužiti za nacionalizam i tako Srbiji osporiti europske aspiracije, ali da je takve primjedbe moguće iznijeti na račun nekih drugih vlada u regiji

'Ja kao predsjednik nikada sebi ne bih dozvolio da pozdravim optužene ili osuđene pred Haškom sudom, jer oni koji su osuđeni u Haagu su ljudi koji su učinili mnogo protiv civilizacije. Nemoguće je ako ste demokrat upućivati pozdrave ljudima koji su optuženi za zločine protiv čovječnosti', rekao je Tadić, a prenosi Blic.

On je izrazio razočaranje zbog toga što EU nije reagirao na takvo ponašanje predstavnika vlade Hrvatske, i taj stav je, kako je rekao, iznio i u razgovoru s kancelarkom Merkel.

Na pitanje kako komentara posjet premijerke Hrvatske Jadranke Kosor Prištini i izjave dane u društvu kosovskog premijera Hašima Tačija, Tadić je rekao da neeuropsko ponašanje gospođe Kosor, veličanje ratnih zločinaca, kao i njezin posjet Kosovu ne mogu biti doprinos unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske.