Svijet MERKEL PORUČILA IZ ZAGREBA

'Danas je dan kada Gadafiju izmiče moć iz ruku'

Njemačka kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak je u Zagrebu izjavila kako libijskom vođi Moameru Gadafiju moć izmiče i naglasila kako međunarodna zajednica sada ima zadaću angažirati se u izgradnji demokracije u Libiji

'Danas je dan kad moćniku Gadafiju, bivšem moćniku Gadafiju, moć očito izmiče iz ruku', rekla je Merkel na tiskovnoj konferenciji na kojoj je zajedno s predsjednicom hrvatske vlade Jadrankom Kosor predstavila sadržaj njihovih razgovora o hrvatsko-njemačkim odnosima.

'Nadam se da će Gadafi uvidjeti da mu moć izmiče i da se može spriječiti veliko krvoproliće', rekla je Merkel na pitanje novinara o ulozi Njemačke u novim okolnostima u Libiji.

'Trebamo obaviti posao demokratske izgradnje u Libiji', dodala je.

Podsjetila je na aktivnosti međunarodne kontaktne skupine za Libiju i izrazila očekivanje da će se međunarodna zajednica u razgovorima s libijskim pobunjenicima posvetiti pitanjima izgradnje zemlje.

'Smatram da je danas velika zadaća u tome da previše nedužnih ljudi ne pogine u borbama i da se brzo stvore političke strukture koje će omogućiti brzi prelazak u demokraciju', rekla je njemačka kancelarka.

'Važno je i da novac koji je preostao iz Gadafijeva režima brzo uložimo u obnovu zemlje, nadam se da će obnova ići mirnim putem i u tome će Njemačka pomagati', zaključila je njemačka kancelarka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još