POSJET ŠPANJOLSKOJ

Papa pozvao mlade da šire Evanđelje

21.08.2011 u 14:47

Bionic
Reading

Papa Benedikt XVI. na završnoj je misi Svjetskih dana mladih u Madridu pozvao milijun i pol nazočnih mladih vjernika u zračnoj luci Cuatro Vientos na širenje Evanđelja i na traganje za boljim vrijednostima nego što ih nudi današnje moderno društvo, javljaju agencije.

"Ne možemo susresti Krista i ne željeti da on susreće i druge. Stoga ne čuvajte Krista samo za sebe! Dijelite s drugima radost vjere", rekao je Papa u propovijedi.
Benedikt XVI., koji je ovom misom završio četverodnevni posjet Španjolskoj, poručio je hodočasnicima iz 190 zemalja da imaju izvanredan zadatak biti Kristovim misionarima u zemljama u kojima mladi traže drugačije vrijednosti od onih kakvo im nudi moderno društvo.

Stotine tisuća mladih, mašući zastavama svojih zemalja i noseći šešire kako bi se zaštitili od jarkog sunca, molilo se, pljeskalo i uzvikivalo tijekom službe. Na misi su bili i španjolski kralj Juan Carlos i kraljica Sofija.

Papa je u subotu predvodio bdijenje s mladima u zračnoj luci, ali mu je olujno nevrijeme onemogućilo čitanje pripremljena govora u kojem je trebao, kako piše Reuters, osuditi legalizaciju istospolnih brakova i ublažavanje zakonskih okvira za pobačaj u Španjolskoj.

Zato je na početku mise u nedjelju pohvalio neraskidiv brak muškarca i žene te je pozvao mlade da prepoznaju "ljubav i dobrotu" takve zajednice.

Na kraju je objavio da će se sljedeći Svjetski dani mladih održati u Rio de Janeiru 2013. godine i izrazio nadu da će se s mladima sresti i tamo, javlja AFP.

Bit će to drugi put da se Svjetski dani mladih održavaju u Latinskoj Americi, nakon Buenos Airesa 1987. godine.

Brazil je sa 125 milijuna vjernika najveća katolička zemlja na svijetu.

"Nadam da ću moći biti s vama za dvije godine na sljedećim Svjetskim danima mladih", kazao je Papa na portugalskom jeziku, na oduševljenje tisuća hodočasnika iz Brazila.