HLADNOKRVNI UBOJICA

Policija je strahovala da je Breivik progutao eksploziv

14.08.2011 u 21:33

Bionic
Reading

Norveška policija je rentgenski snimila Andersa Behringa Breivika nekoliko dana nakon uhićenja, strahujući da je masovni ubojica progutao eksplozivnu napravu, rekao je u nedjelju glavni tužitelj policije

'Imali smo posla s čovjekom koji je detonirao bombu i koji je zatim počinio mnoge, puno teže zločine i morali smo predvidjeti sve mogućnosti, pa i onu da je progutao eksploziv', rekao je glavni tužitelj Paal-Fredrik Hjort Kraby

Norveški mediji pisali su u subotu da je policija strahovala da bi Breivik (32) mogao detonirati bombu u prigodi svog prvog pojavljivanja na sudu, tri dana pošto je 22. srpnja na otoku Utoya pobio 69 osoba.

Hjort Kraby je također rekao da Breivik 'nije pokazao ni najmanji znak kajanja' tijekom osmosatne rekonstrukcije pokolja koju je policija upriličila u subotu na otoku.

'Nije bio ravnodušan, ali nije pokazao ni najmanji znak kajanja za svoje čine', rekao je novinarima u Oslu Hjort Kraby

Ubojica je u subotu poslijepodne doveden na otok, 40 km sjeverozapadno od Osla, uz jako osiguranje, prvo u cestovnom vozilu, a zatim brodom, istovjetnom onom kojim je stigao na otok na dan pokolja, rekla je policija.

Breivik je bio u lisičinama, vezan konopom oko pasa, dok je bio na otoku.

Dnevni list Verdens Gang piše da je policija snimala rekonstrukciju Breivikovog krvavog pohoda i saslušanje kako bi ih mogla upotrijebiti kao dokaze na sudu. Breivik se sjećao kako je ispalio svaki hitac, rekao je njegov odvjetnik Geir Lippestad, a prenio je list.