Svijet KOPNENO-POMORSKI NAPAD

21 mrtav u vojnoj ofenzivi u Siriji

Najmanje 21 civil je izgubio život a desetci su ranjeni u nedjelju u četvrti Al-Raml al-Džunubiju u Latakiji, na sirijskoj zapadnoj obali, gdje traje kopnena i pomorska ofenziva sirijske vojske, pokazuju novi podatci sirijske organizacije za ljudska prava (OSDH)

'Najmanje 21 civil je poginuo a desetci su ranjeni, među kojima veći broj teško, u četvrti al-Raml al-Džunubiju', ističe OSDH u priopćenju.

'Ratno brodovlje napada Latakiju i eksplozije se čuju u više četvrti', javlja OSDH.

Usto, 'rafalna paljba i eksplozije čule su se u četvrti Slaibeu, a vozila prorežimskih boraca i sigurnosnih snaga pregrupirala su se u gradu', dodaje ta organizacija.

U subotu su dva civila ubijena u Latakiji, piše OSDH, koji tvrdi da je blizu četvrti al-Raml al-Džunubi raspoređeno 'dvadeset tenkova i oklopnih transportera'.

Po istom izvoru, 'velik broj stanovnika, napose žena i djece' pobjegao je iz tog sektora u subotu, 'zbog straha od vojne operacije'.

Ovih dana je četvrt al-Raml al-Džunubi bila poprište masovnih prosvjeda protiv režima predsjednika Bašara al-Asada koji se već gotovo pet mjeseci bori s prosvjedima dosad neviđenih razmjera.

Od početka prosvjeda u Siriji 15. ožujka poginulo je gotovo 1.800 civila, po podatcima OSDH-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još