Svijet U FRANCUSKOJ

Na autocesti rekordno duga kolona od 793 km

Promet na glavnoj francuskoj autocesti u subotu je polovinom dana bio otežan zbog smjene turista koji se vraćaju i koji odlaze na godišnji odmor te zbog produljenog vikenda radi blagdana Velike gospe 15. kolovoza, pa se u jednom trenutku u oba smjera stvorila kolona duga 793 km, što je rekordna brojka ovoga ljeta

Francuski Centar za informacije o prometovanju na cestama i autocestama (CNIR) izvijestio je o velikim gužvama, osobito južno od Lyona. Prošle je godine kolona istoga vikenda bila duga 504 km, a 6. kolovoza ove godine bila je dugačka 723 km.

U CNIR-u očekuju da će se stanje poboljšati od 18.00 sati, a povratak prometa u normalu očekuje se od 20.00 sati. Na autocesti A7 prema Mediteranu, od Lyona do Orangea vozačima su bila potrebna tri, umjesto uobičajenih sat i pedeset minuta vožnje.

Gužve su nastale i na autocesti A9 prema Španjolskoj, a za prolaz kroz tunel Mont Blanc prema Italiji čekalo se oko sat vremena. Veći broj putnika zabilježen je na željezničkim postajama i u pariškom zračnoj luci Roissy Charles de Gaulle, no nisu zabilježena značajnija kašnjenja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još