Svijet KAKO STATI NA KRAJ VANDALIMA

Cameron poziva u pomoć bivšeg ravnatelja njujorške policije

Britanski premijer David Cameron zatražio je od bivšeg ravnatelja njujorške policije Billa Brattona savjetodavnu pomoć kako bi izašao na kraj s neredima što su zahvatili više engleskih gradova, priopćio je Downing Street

'Premijer je danas razgovarao s Billom Brattonom i zahvalio mu što je pristao doći na više sastanaka u Veliku Britaniju koji će se održati na jesen, kako bi podijelio svoje iskustvo u borbi s bandama dok je bio ravnatelj policije u Bostonu, New Yorku i Los Angelesu', rekla je u petak navečer Cameronova glasnogovornica.

'Bill Bratton koji već dugo održava vezu s britanskom policijom, iznijet će svoje osobno mišljenje dragovoljno i besplatno', dodala je.

Po pisanju internetskih stranica američkih mreža NBC-a i ABC Newsa koje su izvijestile o britanskoj inicijativi, Bratton je rekao da je u petak primio Cameronov poziv da bude konzultant za Scotland Yard. Bratton je dodao za NBC da će dužnost preuzeti uskoro, ali se neće za stalno preseliti u Veliku Britaniju.

Inicijativa dolazi u času kada je u neredima praćenim pljačkom i paležom u Londonu i u više drugih britanskih gradova, zadnjih dana poginulo pet osoba. U zadnja dva dana stanje u Velikoj Britaniji se smirilo nakon četiri nemirne noći tijekom kojih je uhićeno 1.500 osoba diljem zemlje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još