Svijet RANJAVANJE POLICAJCA U BIH

Tjeralica za Arkanovim tjelohraniteljem

Vlasti u Bosni i Hercegovini raspisale su međunarodnu tjeralicu za Zvonkom Mateovićem, dugogodišnjim tjelohraniteljem i svjedokom ubojstva Željka Ražnatovića Arkana zbog ranjavanja jednoga policajca, objavili su u subotu mediji u Mostaru

Po nalogu Općinskog suda u Orašju, Interpol BiH je raspisao tjeralicu za 35-godišnjim Mateovićem jer je u odsutnosti pravomoćno osuđen zbog teškog ranjavanja policajca Posavske županije Mate Ošalića, naveli su iz suda u Orašju.

Pojasnili su da su 1998. u selu Lepnica kod Orašja dvojica policajaca htjela legitimirati Mateovića i još jednog muškarca kada je Mateović izvukao pištolj i ispalio dva hica i teško ranio policajca Ošalića. Mateović je uspio pobjeći i tom prigodom mu je ispao pištolj.

Općinski sud ranije je putem vlasti BiH od Srbije zatražio izručenje Mateovića, no takav je zahtjev odbijen jer sporazum o međunarodnoj pravnoj pomoći između Srbije i BiH ne obuhvaća osobe koje su osuđene u odsutnosti.

Mateović, kojega srpske vlasti terete za više slučajeva iznude i nasilništva, bio je Arkanov tjelohranitelj u trenutku kada je napadnut i ubijen u hotelu Interkontinental u Beogradu 15. siječnja 2000.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još