Svijet MJESTO STRAVIČNIH ZLOČINA

Podrum Josefa Fritzla bit će zabetoniran

Podrum austrijskog monstruma Josefa Fritzla, koji je tijekom 24 godine seksualno zlostavljao vlastitu kćer Elisabeth i njezino sedmero djece, bit će zatrpan, izvijestili su u petak sudski upravitelj zadužen za ovaj slučaj

Podrumske prostorije izgrađene u kući Josefa Fritzla u Amstettenu, 130 km zapadno od Beča, bit će zabetonirane. Radovi bi trebali biti dovršeni početkom 2012.

Nakon zatrpavanja podruma, tome će mjestu strašnih zločina, koje su dosad svakodnevno posjećivali znatiželjnici biti potpuno onemogućen pristup. 76-godišnji Fritzl osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu u ožujku 2009., zbog ubojstva, silovanja, otmice, nanošenja tjelesnih ozljeda i incesta.

Njegovoj kćeri Elisabeth bilo je 18 godina kad ju je odveo u podrum i lancima svezao za radijator. Obiteljski podrum, iznad kojeg su živjeli Elisabethina majka i braća, pretvorio je u tamnicu i pakao za mladu djevojku koju je neprestano silovao. Nakon četiri godine, 1988., ona je rodila dijete i provela deset dana sama u podrumu, jer Fritzl nije htio biti odgovoran ako beba umre. Rodila mu je ukupno sedmero djece, a jedno je doista i umrlo pri rođenju 1996., te ga je Fritzl spalio.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još