CENZURIRANI BLISKI SUSRETI

Otvaranje Dosjea X ovisi samo o Obami

01.12.2008 u 14:47

Bionic
Reading

Pojedinci i organizacije koje proučavaju fenomen neidentificiranih letećih objekata (NLO, engleski UFO) i života izvan Zemlje traže od novoizabranog američkog predsjednika Baracka Obame da otvori tzv. Dosjee X

WASHINGTON - Inzistirajući na tome da se Washington ugleda na London i deklasificira povjerljive dokumente o letjelicama s drugih planeta i susretima s izvanzemaljcima, američki ufolozi zatražili su od Obame da objelodani sadržaj Dosjea X.

Vjeruju da postoji velika mogućnost da im se zahtjev ispuni jer imaju podršku šefa Obamina tranzicijskog tima Johna Podeste i guvernera Novog Meksika Billa Richardsona koji bi mogao postati član Obamina kabineta.

U svom pismu Obami, Odbor za političke akcije o izvanzemaljskim pojavama traži da se povuče 'šezdesetogodišnji embargo na istinu o izvanzemaljcima'. Ta organizacija poziva novog predsjednika da zatraži da ga vojne i obavještajne službe podrobno upoznaju sa svim postojećim dokazima o postojanju života izvan Zemlje te da zatraži otvaranje diskusije u Kongresu. Ufolozi, koje u javnosti često prikazuju kao čudake i teoretičare zavjere, nadaju se uspjehu zbog sudjelovanja ljudi u Obaminu najbližem okruženju koji dijele njihova uvjerenja. Kao šef osoblja Bijele kuće za vrijeme Clintonove administracije, Podesta je tražio deklasifikaciju 800 milijuna stranica povjerljivih dokumenata. Jednom prilikom izjavio je da je 'vrijeme da vlada deklasificira dokumente stare više od 25 godina i pruži znanstvenicima podatke koji će im pomoći u otkrivanju prave prirode ovih pojava'. Richardson, guverner države u kojoj je zabilježeno najviše NLO-a, napisao je predgovor knjige o incidentu Roswell koji se dogodio 1947. u istoimenom gradiću u Novom Meksiku, kada se, kako tvrde mnogi, srušio leteći tanjur s humanoidnim izvanzemaljcima.

Uvjeren da je slučaj zataškan, Richardson je pozvao Pentagon da iznese cijelu istinu o tom događaju. Odbor političke akcije za izvanzemaljske pojave navodi da je prikupio oko 40.000 potpisa putem interneta i da će ih faksom poslati Obami na dan njegove inauguracije, 20. siječnja 2009. godine.