ŠTO JE ISTINA?

Talibani opovrgnuli NATO-ovu vijest o likvidaciji pobunjenika

11.08.2011 u 11:21

Bionic
Reading

Talibani su u četvrtak opovrgnuli navode prema kojima su pobunjenici, koji su u subotu srušili NATO-ov helikopter pri čemu je poginulo 30 Amerikanaca i osam Afganistanaca, likvidirani, kako je u srijedu izvijestio američki general John Allen, zapovjednik međunarodnih snaga u Afganistanu

Talibanske pobunjenike koji su u subotu srušili američki helikopter, pri čemu je poginulo 30 Amerikanaca i osam Afganistanaca, ubile su koalicijske snage, rekao je u srijedu američki general John Allen, zapovjednik međunarodnih snaga u Afganistanu.

'Dana 8. kolovoza oko ponoći koalicijske snage su ubile talibanske pobunjenike odgovorne za taj napad', rekao je zapovjednik ISAF-a, Međunarodnih snaga za pomoć sigurnosti u Afganistanu, koji se novinarima obratio videovezom.

Pobunjenička skupina likvidirana je u zračnom napadu lovca-bombardera F16, dodao je general Allen, koji je sredinom srpnja zamijenio generala Davida Petraeusa na dužnosti zapovjednika snaga 48 zemalja članica međunarodne koalicije u Afganistanu.

'To nije istina. Nakon što smo čuli izjavu neprijatelja, kontaktirali smo mudžahedina koji je srušio helikopter i mogu potvrditi da on nije mrtav', rekao je u telefonskom razgovoru za France presse glasnogovornik talibana Zabihulah Mudžahid

Na pitanje France pressea je li među ubijenima i Mula Mohibulah, Mudžahid je odgovorio da su grupu o kojoj govore koalicijske snage 'činili obični borci'.