Svijet SAVJET HRVATSKIM DRŽAVLJANIMA

MVPEI: Nema mjesta panici zbog Britanije

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija poručilo je u utorak da nema razloga za paniku i uznemirenost zbog stanja u Velikoj Britaniji te je hrvatskim državljanima koji se nalaze u toj zemlji ili planiraju u nju putovati savjetovalo da prate aktualno stanje i upute lokalnih vlasti

'Ministarstvo prati stanje i prema dosadašnjim informacijama nema razloga za uznemirenosti i paniku. Nitko od hrvatskih državljana nije tražio konzularnu pomoć', izjavio je Hini v.d. glasnogovornika MVPEI-a Berislav Živković.

On je hrvatskim državljanima savjetovao da prate razvoj situacije i upute lokalnih vlasti o nemirima u kojima su treću noć za redom maskirani mladići divljali, pljačkali i palili po ulicama nekoliko londonskih četvrti i u drugim britanskim gradovima.

U dijelovima Londona počelo je u utorak veliko čišćenje ulica od razbijenoga stakla, cigli, boca i spaljenih zgrada, nakon što je policija preuzela kontrolu nad pogođenim četvrtima.

Policija je izvijestila da su u istočnom Londonu uhićene 334 osobe, a oko 100 u Birminghamu. Nasilje je izbilo i u Bristolu na jugozapadu te u Liverpoolu na sjeverozapadu zemlje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još