Svijet NASILJE NE JENJAVA

Sirijski tenkovi upali u grad blizu Turske, pet mrtvih

Sirijske snage ubile su u utorak najmanje pet civila u napadu na sela oko grada Hame, šireći tako desetodnevnu ofenzivu s grada na okolna naselja, uključujući grad Biniš udaljen 30 kilometara od granice s Turskom, u koji su ušli sirijski tenkovi

Pobunjenici navode da su tijela pet žrtava prebačena u židovsku bolnicu u gradu Tibet al Imam sjeverno od Hame, uključujući dvije djevojčice iz jedne obitelji.

Očevici prenose da su sirijski tenkovi upali i proširili ofenzivu na grad Biniš blizu turske granice, unatoč tome što je turski izaslanik stigao u Damask da bi pozvao predsjednika Bašara al Asada da zaustavi nasilje.

Tenkovi su ušli u taj grad u zoru, a kolona oklopnih vozila zauzela je i središte Deir al Zora, trećeg dana ofenzive na taj glavni grad naftom bogate pokrajine koja graniči s Iranom.

U Siriji već pet mjeseci traju prosvjedi protiv 11-godišnje vladavine predsjednika Al Asada, potaknuti ustancima koji su doveli do svrgavanja dugogodišnjih vladara Tunisa i Egipta.

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu stigao je u utorak u Siriju da bi prenio Asadu poruku da zaustavi nasilje, za koje sirijske vlasti optužuju naoružane bande.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još