SMRT ZA MILOŠEVIĆEVA REŽIMA

Paravinja povezan s ubojstvom novinarke Vujasinović?

06.08.2011 u 18:25

Bionic
Reading

Srbijanska javna tužiteljica Zagorka Dolovac izjavila je u subotu da će Više javno tužiteljstvo u Beogradu u najkraćem roku poslati zahtjev istražnim tijelima u Hrvatskoj da se Dragan Paravinja ispita u vezi sa smrću beogradske novinarke Radislave Dade Vujasinović

'Informacija da je Paravinja povezan s ubojstvom novinarke Vujasinović za nas je potpuno nova i zatražit ćemo od hrvatskih kolega da ispitaju Paravinju i provjere medijske napise", rekla je Dolovac u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Taj slučaj je jedan od prioriteta tužiteljstva u Srbiji i svaki trag koji bi mogao dovesti do njegova rasvjetljavanja tužiteljstvo odmah provjerava, navela je Dolovac.

Ona je reagirala na pisanje hrvatskih medija koji navode da je vozač kamiona Dragan Paravinja, osumnjičen za ubojstvo Antonije Bilić iz Drniša, povezan i s ubojstvom novinarke Dade Vujasinović.

Beogradska novinarka tjednika Duga pronađena je 1994. mrtva u svom stanu, a nakon obavljene istrage rečeno je kako je izvršila samoubojstvo.

Bila je poznata po tekstovima o političkoj sceni Srbije, poglavito o povezanosti kriminala i politike.

Petnaest godina nakon što je pronađena mrtva odvjetnik njezine obitelji izvijestio je medije o novom vještačenju kojim je dokazano da je ubijena, dodajući da je to izvješće dostavljeno beogradskom tužiteljstvu.