Svijet REAKCIJA NA KRITIKE

Otkazi u Japanu zbog skandala oko Fukushime

Japan će razriješiti dužnosti trojicu visokih dužnosnika u energetskom sektoru zbog načina na koji su se ponašali tijekom nuklearne krize u Fukushimi i niza skandala koji su uzrokovali nepovjerenje javnosti u nuklearnu energiju, objavila je vlada u četvrtak

Banri Kaieda, ministar za gospodarstvo, trgovinu i industriju, rekao je na tiskovnoj konferenciji da će pristupiti kadrovskim promjenama u svom ministarstvu (Meti), zaduženom za razvoj i regulaciju nuklearne industrije.

Istaknuo je da time želi 'udahnuti novi život' svojem snažnom ministarstvu.

Ministar je potvrdio informacije objavljene u medijima o smjeni visokog dužnosnika, na razini zamjenika ministra, glavnog direktora Agencije za energiju i prirodne resurse i ravnatelja Agencije za nuklearnu i industrijsku sigurnost.

'Već mjesec dana razgovaramo o tim promjenama', rekao je Kaieda. Dodao je da će o smjeni trojice dužnosnika izdati službeno priopćenje tijekom dana.

Nakon nesreće koja se 11. ožujka dogodila u nuklearnoj centrali Fukushimi Daiichi, teško oštećenoj u razornom potresu i cunamiju, ministarstvo je bilo na meti kritika zbog promicanja nuklearne industrije i pokušaja da manipulira javnošću.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još