TADIĆEV MINISTAR

'Srbi, krenite masovno na barikade!'

02.08.2011 u 12:45

Bionic
Reading

Srpski ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović pozvao je danas žitelje sjevernog Kosova da nastave okupljanje na barikadama, odnosno da njihovo okupljanje bude što masovnije (?!)

'Molim vas da se u što većem broju okupljamo i da na miran način iskažemo volju i

ciljeve, da ne dozvolimo da na ovom prostoru zaživi kosovska država', Goran Bogdanović, kazao je ministar na barikadi u mjestu Rudare, gdje se okupilo više od 2.000 Srba sa sjevera Kosova, javlja portal B92.net

Bogdanović je, piše novinar B92.neta, Srbima na Kosovu poručio da je ovo 'posljednji trenutak' da se dostojanstveno izbore za svoje pitanje.

'Očigledno je da u dijelu međunarodne zajednice ne postoji razumijevanje za naše interese i ciljeve, i zato vas molim da budemo jedinstveni, pustimo strančarenja i glasine koje su ovde opasnije od oružja', kazao je Bogdanović.

Okupljenima na barikadi obratio se, javlja b92.net, i šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović koji je također pozvao Srbe da ostanu na barikadama.

Upozorio je i da su se na sjeveru Kosova pojavili 'vikend ratnici' i 'dušebrižnici' iz Beograda i poručio Srbima na barikadama da se suzdrže 'od incidenata, od busanja u prsa i nepotrebnog prenaglašenog patriotizma jer se problem može riješiti samo dogovorom'.

'Ovo nije geto, ovo je Srbija... Hoćemo da se ljudi slobodno kreću, hoćemo se vratiti dijalogu. Da bi se to dogodilo, ova kriza mora se riješiti kako smo mi tražili. Čekamo povratne informacije. Za sada, Priština nije spremna na razgovor', tvrdi je Stefanović.

Pregovori se dnas nastavljaju.