Svijet VJEŠTAČENJE DO 1. STUDENOG

Psihijatri će utvrditi je li Breivik kazneno odgovoran

  • Autor: S. S./Hina
  • 29.7.2011 16:11:01
  • 29.7.2011 15:31:14

Norveški tužitelji imenovali su dvojicu psihijatara koji će utvrditi kakvo je psihičko stanje norveškog krvnika Andersa Behringa Breivika i je li on kazneno odgovoran za pokolj, potvrdila je policija u petak. Liječnici će podnijeti izvještaj do 1. studenog, izjavio je tužitelj Paal-Fredrik Hjort Kraby nakon što je Breivik u petak saslušan, drugi put od uhićenja

Kraby je poručio da je prerano iznositi bilo kakve zaključke o psihičkom stanju Breivika, koji je priznao ubojstvo 76 osoba u napadima u centru Osla i na otoku Utoya.

Prema njegovim riječima, današnje ispitivanje u sjedištu policije bilo je fokusirano na detalje koje je Breivik iznio na prethodnom saslušanju.

Norveški premijer: pokolj je napad na našu demokraciju


Dva prošlotjedna napada u Norveškoj predstavljaju 'napad na norvešku demokraciju', poručio je u petak norveški premijer Jens Stoltenberg laburističkim predstavnicima na komemoraciji žrtvama krvavog pohoda Andersa Behringa Breivika.

Uz ruže, kao simbola radničke stranke, okupljeni su minutom šutnje odali počast žrtvama, njih 76, a radi se uglavnom o mladeži radničke stranke okupljene na ljetnoj sveučilišnoj školi na otoku Utoya, oko 40-ak kilometara od Osla.

'Napad na političko djelovanje napad je na našu demokraciju', rekao je Stoltenberg.

Napadač, 32-godišnji Breivik priznao je napad na vladine zgrade u Oslu i aktiviste radničke stranke na Utoyi i sada se nalazi u pritvoru.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još