Svijet PARIZ I LONDON

Libijsko vijeće imenovalo 'veleposlanike'

Libijsko Nacionalno prijelazno vijeće (NTC) postavilo je u četvrtak svoje 'veleposlanike' u Francuskoj i Velikoj Britaniji, dvjema zemljama koje predvode vojnu operaciju protiv režima Moamera Gadafija, što libijskim pobunjenicima daje bitno veću političku težinu

U Francuskoj je 63-godišnji Mansur Saif al Nasr u ministarstvu vanjskih poslova predao 'pismo o imenovanju', prenosi AFP.

'Upravo sam danas ministarstvu vanjskih poalova predao pismo o imenovanju', kazao je Al-Nasr, preciziravši da ga je NTC imenovao predstavnikom u Francuskoj 9. srpnja.

U Quai d'Orsayu je tog 'veleposlanika' libijskih pobunjenika primio direktor odjela za sjevernu Afriku i Bliski istok Patrice Paoli.

Al Nasr je kazao da je u tijeku postupak za dobivanje ključeva libijskog veleposlanstva. Posljednji libijski diplomati, predstavnici Moamera Gadafije, protjerani su iz Francuske početkom svibnja.

Francuska je bila prva zemlja koja je priznala NTC, a to je u srijedu učinila i Velika Britanija. U četvrtak je za 'veleposlanika' već postavljen 74-godišnji pisac i intelektualac Mahmud Nacua.

'NTC je imenovao veleposlanika kako bi preuzeo diplomatske poslove', rekao je koordinator NTC-a za Veliku Britaniju Guma al Gamati na konferenciji za novinare u britanskom ministarstvu vanjskih poslova.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još