IZLAZAK U MEDIJE

Sobarica javno optužila 'luđaka' Strauss-Kahna

25.07.2011 u 09:59

Bionic
Reading

Njujorška sobarica koja je bivšeg čelnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna optužila za pokušaj silovanja izjavila je u razgovoru objavljenom u internetskom izdanju Newsweeka u nedjelju da je Kahn izgledao kao 'luđak' koji ju je napao čim je ušla u sobu

Sobarica podrijetlom iz Gvineje je Newsweeku i ABC Newsu dala dozvolu da objave njezin identitet i prvi put je javno govorila za medije od kada je zaprepastila svijet optužbama da je Strauss-Kahn 14. svibnja gol izašao iz kupaonice svog luksuznog apartmana i prisilio je na oralni seks.

'Želim pravdu. Želim da ode u zatvor. Želim da zna da postoje mjesta gdje ne možeš koristiti novac i moć kad učiniš nešto takvo', kazala je 32-godišnja Nafissatou Diallo.

Jedan od njezinih odvjetnika, Douglas Wigdor, izjavio je da je odlučila istupiti javno kako bi pokazala da nije ni 'propala umjetnica ni prostitutka'.

Ona je napadnuta i mislila je da je važno da njezina strana priča dobije lice i ime, rekao je Wigdor.

Diallo tvrdi da nije željela publicitet, ali da nema izbora. 'Moram sada biti u javnosti, zbog sebe. Moram reći istinu', istaknula je.

Njezini su odvjetnici najavili i građansku parnicu protiv Strauss-Kahna, što znači da će njezino ime biti dostupno javnosti.

Strauss-Kahn opovrgava sve optužbe, a njegovi odvjetnici tvrde da je njezin intervju posljednji i očajnički pokušaj da izvuče novac od nekadašnjeg prvog čovjeka MMF-a.

Glasnogovornik okružnog suda u Manhattanu Cyrus Vance je rekao da ne može komentirati taj intervju 'niti razgovarati o činjenicama i dokazima istrage koja je u tijeku'.