ISPOVIJEST BILJANE PLAVŠIĆ

'Radovan Karadžić je namjeravao postati kralj!'

25.07.2011 u 07:53

Bionic
Reading

Biljana Plavšić tvrdi da se bivši vođa bosanskih Srba, sada haški zatvorenik Radovan Karadžić, prije no što je postao 'doktor Dabić' namjeravao okruniti te postati kralj

Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić, koja je i sama zbog ratnih zločina 11 godina provela u zatvoru, kaže da je Radovan Karadžić iz Republike Srpske protjerao princa Tomislava i sve Karađorđeviće jer je namjeravao uspostaviti novu narodnu dinastiju te se okruniti kraljevskom krunom, pišu Novosti.

U emisiji 'Ćirilica' na Hepi TV Plavšićeva je iznijela i neke svoje teorije. Jedna od njih je da je Srbima zločin u Srebrenici namješten. Progovorila je i o navodnim razlozima zbog kojih je Mladić poslan na Drinu, da bi, kako tvrdi, hrvatska vojska nakon Oluje ušla u Banjaluku.

'Iako je sačuvala Republiku Srpsku i Daytonski sporazum provela na terenu, kao miljenica međunarodne zajednice i Madeleine Albright, Biljana Plavšić je na kraju završila u Haagu i suočila se s optužbama gorim od onih za Karadžića i Mladića', tvrdi Milomir Marić, autor emisije 'Ćirilica' u kojoj je Plavšićeva 'otvorila dušu'.

Biljana Plavšić

Dodao je da po nalogu Radovana Karadžića nijedan Srbin nije htio svjedočiti u njenu korist te je, kako tvrdi, bila prinuđena priznati krivnju.

Podsjetimo, bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić puštena je iz švedskog zatvora 2009, nakon što je odslužila dvije trećine kazne za ratni zločin.

Kako pišu Novosti, Plavšićeva i danas živi okružena tjelohraniteljima, jer joj je, prema procjeni srpske policije, život i dalje ugrožen.