Svijet ZABRANA GRADNJE FONTANE

Berlusconi muku muči sa sporom birokracijom

Talijanski premijer Silvio Berlusconi muku muči s domaćom birokracijom koja ne samo da priječi gospodarski rast zemlje, već mu otežava gradnju fontane u luksuznoj vili na Sardiniji

‘Čak i s desničarskom mjesnom vladom morao sam mjesecima čekati da bih sagradio fontanu na terenu od milijun četvornih metara’, požalio se premijer novinarima nakon sjednice vlade, najavljujući svoju pravnu bitku s birokratima.

‘Gradilište mi je mjesecima bilo zatvoreno jer nisam mogao dobiti dozvolu mjesne vlade. Naša javna uprava je iznimno spora i nedjelotvorna. To je birokratska represija’, istaknuo je.

Berlusconi, treći po veličini bogatstva u Italiji, posjeduje brojne vile u Italiji i inozemstvu, među kojima i vilu Certosu na Sardiniji, luksuzno imanje na više desetaka hektara, s brojnim bazenima, na kojemu je sagradio umjetni vulkan ne bi li zadivio goste.

U vili Certosi primio je mnoge državnike, među njima Tonyja Blaira i Vladimira Putina, a organizirao je i poznate ‘bunga bunga’ zabave na koje je pozivao oskudno odjevene djevojke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još