Svijet PAKISATN

U raketnom napadu islamista ubijeno desetero civila

  • Autor: Hina
  • 20.3.2009 8:27:12
  • 20.3.2009 8:20:41

Pakistanske snage sigurnosti krenule su u petak u potragu za talibanskim pobunjenicima koji su raketirali njihovu bazu na sjeverozapadu Pakistana i pritom ubili desetero civila u blizini glavne prometnice kojom stiže opskrba za međunarodne snage u Afganistanu, objavio je dužnosnik.

Pobunjenici su ispalili tri rakete u četvrtak navečer, u blizini grada Landi Kotala, desetak kilometara zapadno od afganistanske granice, rekao je Rašid Kan, dužnosnik u pokrajinskoj vladi.

Rakete su promašile bazu snaga sigurnosti, ali je jedna pala na trgovačku gradsku četvrt i usmrtila desetero civila, ranila 38 i izazvala požar u skladištu drva i dvadeset obližnjih trgovina, rekao je Kan.

Druge dvije rakete pale su izvan naseljenog područja, pri čemu nije bilo žrtava.

Kan je rekao da su snage sigurnosti zapucale prema položaju s kojeg su ispaljene rakete i da su u petak pretraživale to područje kako bi pronašle i uhitile napadače.

Pešavar je smješten u zabitnom planinskom području u Pakistanu, na važnoj prometnici gdje su pobunjenici izveli niz napada na kamione koji prevoze potrepštine za američke i NATO-ove vojnike u Afganistanu. Pakistanske sigurnosne snage izvele su nekoliko operacija kako bi potisnule pobunjenike s tog strateški važnog područja.

Nedavna politička previranja u Pakistanu povećala su zabrinutost međunarodne zajednice da će se tamošnja vlada umjesto na borbu s Al Kaidom i talibanima usredotočiti na rješavanje političke krize koju su potaknule sudske odluke nauštrb oporbenih vođa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još