Svijet NATO BOMBARDIRAO TRIPOLI

Gadafi za pregovore, ali u njima ne želi sudjelovati

NATO-vi borbeni zrakoplovi gađali su rano u subotu ciljeve u Tripoliju, uzrokujući materijalnu štetu i žrtve, javlja Reuters pozivajući se na libijsku državnu televiziju te prenosi da libijski vođa potiče strane na pregovore no da sam u njima neće sudjelovati

Za agenciju Reuters jedan je svjedok rekao da je u Tripoliju odjeknulo šest eksplozija i da je to bio najsnažniji napad u proteklih nekoliko tjedana.

Četiri eksplozije potresle su hotel u kojem su smješteni strani mediji i još dvije u blizini tog mjesta.

NATO od kraja ožujka izvodi zračne napade na snage libijskoga vođa Moamera Gadafija u svrhu zaštite civila temeljem rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a.

Gadafijev je glasnogovornik u petak rekao kako vođa potiče suradnike da pregovaraju s pobunjenicima, no da sam u razgovorima neće sudjelovati.

Musa Ibrahim je rekao da su libijski predstavnici spremni razgovarati sa Sjedinjenim Državama i pobunjenicima, no da Gadafi neće pristati na njihov zahtjev da ode s vlasti.

Potvrdio je da je libijska vlada održala produktivan dijalog s američkom stranom prošlog tjedna.

'Vjerujemo da će drugi susreti u budućnosti... pomoći riješiti libijske probleme i 'Želimo nove razgovore s Amerikancima', rekao je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još