Svijet UHIĆENJA U STUTTGARTU

Odavali njemačke državne tajne na Kosovu

Njemačka policija uhitila je u Stuttgartu po jednog njemačkog i makedonskog državljanina pod sumnjom da su odavali, odnosno pribavljali državne tajne o djelatnosti SR Njemačke na Kosovu, priopćilo je u četvrtak državno odvjetništvo u Karlsruheu

BERLIN - "Anton Robert K. osumnjičen je da je kao djelatnik njemačkog ureda za vezu u Prištini svom prevoditelju Muratu A. davao važne podatke pod oznakom državne tajne iako je znao da je Murat A. povezan s podzemljem u regiji kao i s drugim tajnim službama", navedeno je u priopćenju državnog odvjetništva pri višem sudu u Karsruheu.

Po saznanjima njemačkih vlasti, Murat A., koji je zajedno s Antonom Robertom K. uhićen još u utorak na području Stuttgarta, povjerljive je podatke već proslijedio stranim tajnim službama te predstavnicima organiziranog zločina na Kosovu i u Makedoniji.

Uhićenicima je u srijedu istražni sudac odredio pritvor.

Riječ je o najnovijem skandalu povezanu s radom njemačkih tajnih službi na Kosovu.

Kosovska je policija u studenom prošle godine uhitila i, nakon intervencije iz Berlina, pustila na slobodu trojicu djelatnika njemačke tajne službe, koje su lokalne vlasti optužile da su sudjelovali u napadu na ured Europske unije u Prištini.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još