Svijet NOVI KRAK AFERE MURDOCH

Šef Scotland Yarda podnio ostavku zbog prisluškivanja

Šef britanske policije Paul Stephenson podnio je u nedjelju, tijekom konferencije za novinare koju je izravno prenosila televizija, ostavku zbog povezanosti sa skandalom prisluškivanja za koji je optužena medijska skupina magnata Ruperta Murdocha, a koji posljednjih dana potresa Britaniju

'Donio sam tu odluku radi spekulacija i optužbi o povezanosti Metropolitan Police i News International, na razini čelnika i posebice s Neilom Wallisom, bivšim zamjenikom glavnog urednika tabloida News od the World', rekao je čelnik Scotland Yarda Stephenson, koji negira svoju krivicu.

Wallis je uhićen u četvrtak u sklopu istrage o skandalu u News International, britanskom odjelu Murdochova medijskog carstva.

Scotland Yard, optužen da presporo vodi istrage o prisluškivanjima, morao je priznati da je Neil Wallis bio savjetnik za javne odnose nakon što je otišao iz tabloida.

On je također bio savjetnik u jednom de luxe hotelu u kojem je šef policije proveo pet tjedana ove godine.

Polemika o bliskim odnosima News Internationala s policijom dodatno je potaknuta otkrićem da se šef Scotland Yarda 18 puta sastao s njihovim čelnicima između 2006. i 2011. godine.

Tabloid News of the World, ugašen 10. srpnja, optužen je za ilegalno prisluškivanje oko 4.000 ljudi raznih profila.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još