Svijet JUŽNI AFGANISTAN

Likvidiran Karzaijev polubrat

Ahmad Vali Karzai, polubrat afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija i jedan od najmoćnijih ljudi u južnom Afganistanu, ubijen je u utorak, potvrdili su jedan dužnosnik i član obitelji

'Potvrđujem da je Ahmad Vali ubijen u svojoj kući', rekao je Zalmaj Sajubi, glasnogovornik guvernera pokrajine Kandahar gdje je Ahmad Vali Karzai živio i obnašao dužnost čelnika pokrajinskog vijeća.

Rođak Ahmada Valija Karzaija, koji je želio ostati anoniman, također je potvrdio Reutersu da je on ubijen.

Čelnik protuterorističke postrojbe u afganistanskom ministarstvu unutarnjih poslova Abdul Gafar Sajedzada rekao je za Reuters da je Ahmada Valija Karzaija izgleda ubio 'jedan od njegovih tjelohranitelja i nitko izvana nije umiješan'.

Talibanski predstavnik Jusuf Ahmadi za agenciju France presse rekao je da talibani preuzimaju odgovornost za atentat. On je rekao da su talibani nedavno zadužili svog pripadnika Sardara Ahmada da ubije Ahmada Valija Karzaija.

Vali Karzai bio je kontroverzna figura u Afganistanu i dovodio se u vezu s unosnom trgovinom opijuma. U dokumentima koje je prošle godine objavio WikiLeaks navodi se da je Ahmad Vali Karzai bio jedan od glavnih narko bosova u Afganistanu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još