Svijet PAPOULIAS U JERUZALEMU

Izrael zahvalio Grčkoj na blokadi konvoja za Gazu

Izraelski premijer i predsjednik Benjamin Netanyahi i Shimon Peres u ponedjeljak su zahvalili grčkom predsjedniku, koji je u službenom posjetu Izraelu, na blokadi međunarodnog konvoja kojim se simbolički željelo prekinuti blokadu Gaze

Netanyahu se 'sastao s grčkim predsjednikom Karolosom Papouliasom i zahvalio mu na važnoj pomoći Grčke tijekom požara na planini Carmel u prosincu te na zaustavljanju flote', kaže se u priopćenju iz ureda izraelskog premijera.

'Zahvaljujem vam na zaustavljanju konvoja sukladno preporukama glavnog tajnika UN-a. Time ste pridonijeli smirivanju stanja i u konačnici dobrobiti Gaze', rekao je prije Perez svojem grčkom kolegi tijekom susreta u Jeruzalemu.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon krajem svibnja je zatražio 'od svih uključenih zemalja da iskoriste svoj utjecaj kako bi odvratile takve konvoje od puta u Gazu', bojeći se da stanje ne eskalira u nasilje kao što se dogodilo 2010.

Grčki predsjednik u utorak bi se u Ramallahu na Zapadnoj obali trebao susresti s palestinskim dužnosnicima, među kojima i s Mahmudom Abasom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još