Svijet U SARAJEVU

Čeka se odluka o Paravinjinom izručenju Hrvatskoj

Dragan Paravinja danas u 10 sati bit će doveden iz zatvora Kula u istočnom Sarajevu na Sud Bosne i Hercegovine gdje će se izjasniti pristaje li na izručenje Hrvatskoj ili ne. Što će reći, njegova odvjetnica po službenoj dužnosti Milana Borovčanin Bulić tvrdi da ne zna

Na sudu će biti rečeno i koji je točan razlog u zahtjevu za Paravinjino izručenje navelo hrvatsko Ministarstvo pravosuđa – je li to ubojstvo ili, kako neki nagađaju, otmica Antonije Bilić.

Sudac Goran Radević, pred kojim će se Paravinja izjašnjavati, objasnit će i hoće li se, bude li donesena odluka o izručenju, čekati okončanje sudskog procesa u Sokocu, gdje se Paravinji sudi za pokušaj silovanja iz 2002. godine. U tom slučaju nije još okončan ni prvostupanjski postupak, što znači da će se na Paravinjino izručenje morati poprilično dugo čekati.

Iako je Dragan Paravinja u Srbiji pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zbog silovanja maloljetnice, pa se govorilo i da će ta zemlja tražiti njegovo izručenje, Selma Hadžić iz Službe za odnose s javnošću Suda BiH kaže takav zahtjev nisu primili.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još