Svijet PORUKA IZ SRBIJE

'Oslobađanje Šljivančanina nije politička odluka'

Oslobađanje Veselina Šljivančanina, bivšeg načelnika za sigurnost gardijske brigade JNA, osuđenoga u Haagu na deset godina zatvora za zločin na Ovčari, za Srbiju nije politička odluka a srbijansko ministarstvo pravosuđa smatra da bi takvo stajalište trebala imati i Hrvatska

Šljivančaninovo oslobađanje za Srbiju je pravna, a ne politička odluka, ocijenilo je u petak srbijansko ministarstva pravosuđa, javlja srbijanska televizija B92.

'Moja poruka, prije svega i kolegama iz Hrvatske, jest da se ne trebaju baviti politikom, da politički komentiraju ove odluke', izjavio je za B92 državni tajnik toga ministarstva Slobodan Homen, ukazavši na potrebu prevladavanja svega onoga što se događalo devedesetih godina.

Homen je, navodi se u izvješću televizije B92, dodao kako je odluka Haaškog suda da oslobodi Šljivančanina jedan od dokaza da narodi bivše SFRJ s vremenom uspijevaju prebroditi traume iz devedesetih.

Šljivančanin, koji je u četvrtak doputovao u Beograd, u petak nije bio dostupan za medije. Odluka o puštanju Šljivančanina na slobodu, nakon izdržane dvije trećine kazne, donesena je 5. srpnja pod oznakom tajnosti a objavljena je u četvrtak nakon što je Šljivančanin pušten na slobodu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još