PROSVJED

BiH poljoprivrednici blokirali cestu prema granici s Hrvatskom

08.07.2011 u 14:48

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački poljoprivrednici u pet do 12 blokirali su neke prometnice i granične prijelaze u Federaciji. Blokada će, kažu, trajati dva sata, a odlučili su se na taj čin kako bi pokazali nezadovoljstvo odnosom Federalnog ministarstva poljoprivrede

Prema riječima predsjednika Seljačkog saveza Federacije Dragana Pavlovića, dogovor ministra Jerka Ivankovića Lijanovića i predstavnika 28 udruženja poljoprivrednika ne otklanja propuste zbog kojih se prosvjed organizira. Među ostalim, blokirano je Mostarsko raskrižje kod Sarajeva i cesta kod Čapljine prema graničnom prijelazu Doljani.

Povodom današnjih prosvjeda Seljačkoga saveza FBiH, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović naglasio je da podržava javno iznošenje nezadovoljstva stanjem u poljoprivredi, ali i da je prava adresa za to ustvari Parlamentarna skupština BiH i Vijeće ministara BiH.

'U njihovoj nadležnosti je zaštita domaće proizvodnje i naših proizvođača, oporezivanjem luksuza kako bi se prikupila sredstva za dodatne poticaje u poljoprivredi. U tom smislu već sam pokrenuo i službene inicijative i očekujem hitnu akciju', poručio je Ivanković Lijanović, piše Fena.