MIR U CASTEL GANDOLFU

Papa otišao na ljetni odmor

07.07.2011 u 20:46

Bionic
Reading

Papa Benedikt XVI. u četvrtak je iz Vatikana otputovao u papinsku ljetnu rezidenciju u Castel Gandolfu, od Rima udaljenu 25 km, gdje će se posvetiti pisanju te odmarati prije održavanja Svjetskog dana mladih koji će se ove godine održati u Madridu

Drugu godinu zaredom Sveti Otac odlučio je ne provoditi ljetni odmor u talijanskim Alpama, već je ove godine ponovno odabrao mir palače nad jezerom Albanom, gdje će boraviti do rujna.

Joseph Ratzinger (84) tijekom odmora posvetit će se omiljenim aktivnostima - zapisivat će svoje teološke misli. 'Za papu Benedikta najljepši način odmora predstavlja proučavanje i zapisivanje teoloških tema, jer su takve teme njegova strast, a kad netko radi ono što voli, istodobno se i odmara', rekao je u programu Radio Vatikana glasnogovornik Svete Stolice, otac Federico Lombardi, prenijevši ono što mu je rekao osobni Papin tajnik, otac Georg Gaenswein.

Benedikt XVI. tijekom odmora u Castel Gandolfu trebao bi redigirati treći tom 'Isusa iz Nazareta', u kojemu obrađuje temu početka Kristova životnog puta. Tijekom srpnja nije predviđena nijedna audijencija. Papa bi, kao i svake godine, krajem kolovoza trebao primiti svoje bivše učenike teologe iz 'kruga Ratzingerovih učenika.'

Jedini predviđeni posjet političkog karaktera bit će onaj s malezijskim premijerom Nadžibom Razakom koji će se održati 18. srpnja, izvijestili su službeni vatikanski izvori. Svjetski dani mladih, kojem će Benedikt prisustovovati, održat će se u Madridu od 18. do 21. kolovoza. Očekuje se oko milijun mladih iz svih dijelova svijeta. Papa će iz Castel Gandolfa otputovati u rujnu, nakon kojega će posjetiti Anconu, a potom je predviđen njegov službeni posjet Njemačkoj.