Svijet SV. PATRIK U BIJELOJ KUĆI

Obama i irski premijer pomiješali govore

  • Autor: V. P. P.
  • 18.3.2009 13:48:02
  • 18.3.2009 12:34:39

Irski premijer Brian Cowen i Barack Obama tijekom proslave Dana svetog Patrika u Bijeloj su kući slučajno izveli pravi show

Irski premijer Brian Cowen pročitao je nekoliko paragrafa pozdravnog govora povodom proslave Svetog Patrika u Bijeloj kući, no nakon dvadesetak sekundi je stao, budući da su mu se riječi koji je izgovorio učinile poznatima. Ispostavilo se da je, zbog tehničkih problema s blesimetrima, počeo ponavljati riječi koje je nedugo prije njega izgovorio američki predsjednik Barack Obama.

U želji da pomogne gostu, Obama se uz osmijeh vratio na pozornicu i ponudio Cowenu bilješke, no zbunio se i pročitao zahvalu 'predsjedniku Obami što je pozvao sve prisutne na zabavu'.

Kako bi posjet Bijeloj kući irskom premijeru bio što ugodniji, prva dama Michelle Obama vodu u fontanama dala je obojiti u irsku nacionalnu boju, zelenu. U istoj je boji bilo i pjenušavo vino koje se točilo gostima, piše Fox News.

Obama i Cowen osvrnuli su se i osudili eskalaciju nasilja u Sjevernoj Irskoj. Američki predsjednik, koji ima i irske krvi, osvrnuo se na snažne veze između dviju država. 'Nisu svi Amerikanci Irci, no Amerikanci podupiru one koji se zauzimaju za mir', rekao je Obama.

 

 


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još