Svijet 284 METRA

Trump otvorio najvišu zgradu u Latinskoj Americi

Američki multimilijarder Donald Trump otvorio je u srijedu u Panami najvišu zgradu u Latinskoj Americi, stambeni neboder s luksuznim hotelom visok 284 metra

'Izgradili smo najvišu zgradu u Latinskoj Americi i jednu od najviših na svijetu', rekao je Trump na svečanosti otvorenja. Neboder sa 70 katova u obliku jedra, koji podsjeća na hotel Burdž al Arab u Dubaiju, djelo je kolumbijskog arhitektonskog zavoda Arias Serna Saravia.

Trump je u cijeli posao uložio oko 400 milijuna dolara. 'Trump Ocean Club International Hotel & Tower' prvi je iz lanca Trumpovih hotela otvoren izvan Sjedinjenih Država.

U neboderu se nalazi i kockarnica, zatvoreni bazeni, trgovački centri, restorani, umjetničke galerije i panoramska terasa. Najjeftinija soba u hotelu košta 300 dolara po noćenju, a stanovi vrijede od četvrt do milijuna dolara.

Grad Panama, koji doživljava graditeljski bum, i prije se mogao pohvaliti dvjema najvišim zgradama u Latinskoj Americi, neboderima 'The Point' (266 metara) i 'Ocean Two' (246 metara).
Trump Ocean Club
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još