Svijet IZVOR NEW YORK POSTA

SAD odbacuje optužbe protiv Strauss-Kahna

Američki tužitelji odbacit će optužbu za silovanje protiv bivšega direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna kad se on za dva tjedna pojavi na ročištu, a možda i prije, a sve zbog sumnji u vjerodostojnost navodne žrtve, objavio je u utorak New York Post

List prenosi izjavu neimenovana istražitelja koji kaže kako je odbacivanje optužbe 'sigurno'. "Svi znamo da se slučaj ne može održati", objavio je New York Post njegove riječi.

'Njezina je vjerodostojnost sada tako slaba da znamo kako s njom ne možemo voditi slučaj', rekao je o gvinejskoj sobarici koja je Strauss-Kahna optužila da ju je pokušao silovati u luksuznome hotelu na Manhattanu.

Strauss-Kahn (62) uhićen je 13. svibnja na newyorškom aerodromu JFK, a poslije je podnio ostavku na mjesto direktora Međunarodnog monetarnog fonda.

No otkriveno je da je navodno silovana žena već prije lagala o silovanju u Gvineji kad je tražila azil u SAD-u, a mijenjala je i iskaz o tome što se događalo nakon incidenta u Strauss-Kahnovu apartmanu. Sve to dovelo je njezinu vjerodostojnost u pitanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još