POBOLJŠANJE ODNOSA

Tadić u srijedu u prvom službenom posjetu BiH

05.07.2011 u 13:54

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u srijedu će boraviti u Sarajevu u prvom službenom posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će razgovarati s predsjednikom predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem te članovima predsjedništva Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem

Tadić će se sastati i s predsjednikom Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem, članovima kolegija oba doma parlamenta BiH, kao i s glavnim tajnikom Regionalnog vijeća za suradnju Hidom Biščevićem, najavljeno je iz ureda srbijanskog predsjednika.

Tijekom boravka u Sarajevu srbijanski će predsjednik dobiti odličje Europskog pokreta u BiH.

Predsjednici Srbije i Turske, Boris Tadić i Abdullah Guell te tročlano predsjedništvo BiH Nebojša Radmanović, Željko Komšić i Bakir Izetbegović sastali su se 26. travnja u vojvođanskome mjestu Karađorđevu i tom prilikom izrazili međusobnu potporu na putu europskih integracija te privrženost načelu nemiješanja u unutarnje stvari triju država.

Sastanak u Karađorđevu bio je nastavak inicijative koju je turski predsjednik Guell pokrenuo u travnju 2010. organizirajući u Istanbulu sastanak s Tadićem i tadašnjim članom predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem kako bi se stabiliziralo stanje u susjedstvu i poboljšali odnosi Srbije i BiH.

Ovo će biti prvi službeni posjet srbijanskog predsjednika Bosni i Hercegovini.