Svijet UDARAC PREMIJERU KANU

Ostavka ministra zbog uvrede žrtava tsunamija

Japanski ministar obnove objavio je u utorak da će podnijeti ostavku tjedan dana nakon svojeg imenovanja zbog spornih izjava kojima je uvrijedio žrtve tsunamija 11. ožujka, što predstavlja novi teški udarac za premijera Naota Kana

Ryu Matsumoto (60) našao se na udaru kritika konzervativne oporbe jer je u nedjelju izjavio guverneru opustošene prefekture Iwate, na sjeveroistoku zemlje, da će njegova vlada 'pomoći sredinama koje pridonose idejama ali ne i ostalima'.

Prigodom posjeta guverneru druge opustošene prefekture Miyagi bio je loše volje i prigovorio svojem domaćinu da ga je pustio da čeka u predsoblju te mu odbio pružiti ruku.

Matsumoto je tek u ponedjeljak 27. lipnja preuzeo novu dužnost osnovanu radi obnove sjeveroistoka zemlje opustošenog potresom i tsunamijem od 11. ožujka u kojima je gotovo 23.000 osoba poginulo ili nestalo.

Njegova ostavka loša je vijest za premijera lijevog centra Kana čija je popularnost na najnižoj razini a izložen je i jakom pritisku oporbe i dijela svojeg tima da podnese ostavku prije završetka rada sadašnjeg saziva parlamenta krajem kolovoza.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još