SLIJEDI NOVA TUŽBA

Je li Strauss-Khan pokušao silovati novinarku?

04.07.2011 u 21:37

Bionic
Reading

Francuska novinarka podnijet će u utorak sudsku tužbu protiv bivšeg direktora MMF-a Dominiqa Strauss-Kahna u kojoj tvrdi da ju je pokušao silovati prije devet godina, izjavio je u ponedjeljak njezin odvjetnik

Odvjetnik David Koubbi rekao je da se tužba Tristane Banon (32) odnosi na incident koji se dogodio tijekom intervjua sa Strauss-Kahnom u jednom stanu u Parizu. Tada je imala 22 godine.'Tristane Banon podnijet će tužbu za pokušaj silovanja u Parizu', rekao je Koubbi.

Taj potez Banon, novinarke i autorice nekoliko knjiga, uslijedit će pošto što je Strauss-Kahn u petak pušten iz kućnog pritvora u New Yorku, nakon što su tužitelji objavili da sumnjaju u vjerodostojnost iskaza hotelske sobarice koja ga je optužila za pokušaj silovanja.

Istovremeno, francuska Socijalistička stranka izvijestila je kako je malo vjerojatno da će se Strauss-Kahn uključiti u predsjedničku utrku 2012.

Glasnogovornik socijalista Benoit Hamon rekao je da je ideja da se on natječe za predsjednika 'najmanje vjerojatan' od svih scenarija o političkoj budućnosti bivšeg šefa MMF-a.'Dajmo Dominiqueu Strauss-Kahnu prostora za disanje i pustimo da progovori kada za to bude spreman', rekao je Hamon na konferenciji za novinare.