UKLETI NOVAC

'Ciganka' s ulice od žene bogataša izvukla 500 tisuća dolara

04.07.2011 u 16:11

Bionic
Reading

'Imate troje djece. Najmlađa ima bolesne noge, a muž je često odsutan zbog posla. I njegov auto je brz, sportski'

Činjenica da su te riječi odgovarale istini bila je dovoljna da bogata i očito očajna 35-godišnjakinja iz ruskog gradića Koroljeva povjeruje u nadnaravne sposobnosti nepoznate 'ciganke' koja joj je prišla na ulici jednog od ovih dana. Informacije o slučaju objavljene su na stranicama MUP-a Moskovske oblasti bez identiteta sudionika. Neki mediji navode da je riječ o Ljudmili Karpovoj, supruzi građevinskog poduzetnika.

Nakon uspješnog zaskakanja na ulici, 'vidovita' sredovječna neznanka otkrila je Karpovoj da je novac koji se nalaze u njenoj kući ukleti te će uskoro izazvati nesreću i smrt ukućana. Naložila joj je da iz kuće hitno donese jaje, novac i zlatninu.

Osim jajeta i predmeta od zlata, nije bilo problema pronaći ni vrlo velike količine novca, jer je 'muž koji je često odsutan zbog posla', navodno direktor kompanije Strojinvestkomplekt koji je baš nedavno bio digao kredit za neki biznis, pa je kod kuće držao mnogo keša. No ciganka je nakon izvođenja rituala rekla Karpovoj da joj je kuća još uvijek puna 'nečistih vrijednosti'. Naložila joj je da ode nazad i prikupi ostalo.

Kada se 34-godišnja Karpova vratila s novim drangulijama, ulične vidovnjakinje više nije bilo. Otperjala je s dva kilograma zlata i gomilom love - sve skupa u vrijednosti od gotovo 14 milijuna rubalja, odnosno pola milijuna američkih dolara.

U Rusiji je posljednjih godina zabilježeno više sličnih slučajeva. Jedna je 'ciganka' prije dvije godine navodno hipnotizirala blagajnicu Sberbanka u Volgogradskoj oblasti navevši je da iz blagajne iznese razne valute u protuvrijednosti preko pola milijuna kuna. Unesrećena djelatnica sve je priznala nakon dva dana, a prevarantica je uhićena tek nakon polugodišnje potrage.