Svijet POD STRAŽOM U VOJARNI

Gadafi može ostati u Libiji ako odstupi

Moamer Gadafi može svoju mirovinu odživjeti u Libiji ako se odrekne svake vlasti, rekao je agenciji Reuters u nedjelju vođa pobunjenika iznoseći najjasniji ustupak koji su do sada pobunjenici ponudili libijskom čelniku

Gadafi je žestoko odbacivao sve međunarodne pozive da ode s vlasti i obećavao boriti se do kraja, no neki članovi njegova užeg kruga naznačili su da su spremni pregovarati s pobunjenicima, pa i o budućnosti libijskog čelnika.

'Kao mirno rješenje ponudili smo mu da podnese ostavku i naloži svojim vojnicima da se povuku iz vojarni i s položaja i onda može odlučiti hoće li ostati u Libiji ili otići u inozemstvo', rekao je u razgovoru vođa pobunjenika Mustafa Abdel Džalil.

'Ako želi ostati u Libiji, odredit ćemo mjesto a ono će biti pod međunarodnim nadzorom. A postojao bi i međunarodni nadzor svog njegova kretanja', rekao je Džalil koji je na čelu pobunjeničkog Prijelaznog nacionalnog vijeća.

U razgovoru za Reuters u Bengaziju Abdel Džalil, bivši Gadafijev ministar pravosuđa, rekao je da je prijedlog iznio prije mjesec dana putem Ujedinjenih naroda, ali još nije dobio nikakav odgovor iz Tripolija. On je rekao da je jedna od sugestija bila da Gadafi provede svoju mirovinu pod stražom u vojarni.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još