Svijet DIPLOMATSKI NAPORI

Lieberman došao u Hrvatsku lobirati protiv Palestine

  • Autor: P. S.
  • 27.6.2011 13:24:06
  • 27.6.2011 11:20:44

Izraelski ministar vanjskih poslova i potpredsjednik vlade Avigdor Lieberman posjetit će Hrvatsku, Austriju i Albaniju u sklopu svoje turneje na kojoj će lobirati protiv priznanja palestinske države u UN-u. Isti je razlog putovanja izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u Rumunjsku, Bugarsku, Poljsku i Mađarsku, javlja Jerusalem Post

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman doputovao je u Hrvatsku, prvu stanicu svoga putovanja nakon koje slijede Austrija i Albanija, gdje će, između ostalog, pokušati uvjeriti te zemlje da ne priznaju palestinsku državu u UN-u u rujnu.

Nakon Liebermanova diplomatskog izleta uslijedit će i onaj premijera Benjamina Netanyahua Rumunjskoj i Bugarskoj, a potom i Poljskoj i Mađarskoj s istom porukom.

I Hrvatska i Austrija bile su suzdržane 2009. kada je Opća skupština UN-a usvojila izvješće Goldstoneove Komisije za operaciju Lijevano olovo, glasovanje za koje se u to vrijeme mislilo da je dobar pokazatelj od koga bi Izrael mogao ili ne dobiti podršku. Albanija je glasovala protiv.

Poljska i Mađarska glasovale su za Izrael, ali protiv usvajanja Goldstoneova izvješća, a Rumunjska i Bugarska bile su suzdržane, piše Jerusalem Post.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još