Svijet MILIJARDA EURA

Kina kupuje mađarske obveznice i daje joj kredit

Kineski premijer Wen Jiabao u Budimpešti je u subotu objavio kako je Kina spremna kupiti mađarske državne obveznice i odobriti toj zemlji kredit u iznosu od milijardu eura

Na početku druge europske turneje u posljednjih godinu dana, Jiabao je pokazao i interes za situaciju koja se odnosi na krizu eura, kao i javne financije brojnih zemalja na kontinentu. Tijekom prethodne turneje Jiabao je posjetio Grčku, Italiju i Tursku, a ovaj će put, nakon Budimpešte, posjetiti Berlin i London.

Na konferenciji za novinare održanoj zajedno sa šefom mađarske vlade Viktorom Orbanom, Jiabao nije želio govoriti o konkretnim brojevima kada je riječ o obveznicama što ih je Peking spreman kupiti. Uz to, Peking je spreman odobriti kredit Mađarskoj u iznosu od milijardu eura, preko kineske banke za državni razvoj, kako bi se potaknuli zajednički projekti, rekao je.

Mađarski premijer Orban je kazao kako je 'Mađarska zaključila novi sporazum s Kinom koji je od velikog značaja' i obuhvaća dvanaestak različitih projekata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još