SRPSKA ISTRAGA

Na cjepivu protiv svinjske gripe zamračili milijune eura

20.06.2011 u 12:46

Bionic
Reading

U prvom dijelu istrage protiv liječničko-farmaceutske mafije Služba za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) otkrila je da je pri nabavi cjepiva protiv svinjske gripe, krajem 2009. godine, državni proračun Srbije oštećen za preko 1,6 milijuna eura

Kako ekskluzivno otkriva Press, u izvještaju koji je dostavljen Specijalnom tužiteljstvu za organizirani kriminal, navedene su i detaljno opisane sve malverzacije zbog kojih je borba protiv 'prenapuhane' prijetnje svinjskim gripom Srbiju stajala više od šest milijuna eura.

U javnosti se do sada spekuliralo o tome da je istraga Službe za borbu protiv organiziranog kriminala fokusirana na traženje krivca zbog isteka roka trajanja cjepiva te odgovornih zbog nabavke znatno većeg broja doza nego što je bilo potrebno, no Press je otkrio da su u fokusu istrage zapravo malverzacije oko izbora proizvođača cjepiva.

Srpska policija za sada još nije izašla u javnost s imenima odgovornih za aferu sa spornim cjepivom te još nije poznato u čijim su džepovima završili milijuni eura iz državnog proračuna.