Svijet PROMAŠEN CILJ U TRIPOLIJU

NATO priznao krivnju za pogibiju civila

NATO je u nedjelju priznao da je u napadu na skladište raketa u Tripoliju jedan projektil promašio cilj i možda izazvao civilne žrtve

'Oružje nije pogodilo planirani cilj...što je moglo izazvati određeni broj civilnih žrtava', navodi se u priopćenju objavljenom u Napulju. Režim Muamera Gadafija ranije je javio da je u napadu ubijeno pet čllanova jedne obitelji kad je projektil NATO-a pogodio stambenu zgradu.

'NATO žali zbog gubitka života nedužnih civila', navodi se u priopćenju. 'Premda još utvrđujemo okolnosti ovog događaja, postoje naznake da je incident izazvan problemom na sustavu oružja'. Dosad je u ovoj operaciji izvedeno preko 11.500 letova i svaka se akcija planira i izvodi s izuzetnom pozornošću kako bi se izbjegle civilne žrtve, navodi NATO.

Libijske vlasti objavile su u nedjelju da je dvokatnica u kojoj je živjelo pet obitelji, uništena tijekom noći u bombardiranju siromašne četvrti Al Arade, na istoku Tripolija. Glasnogovornik libijskog režima Musa Ibrahim rekao je da je očekivao i veći broj žrtava, jer je najmanje 15 članova obitelji Al-Garari s djecom živjelo u uništenoj zgradi. Optužio je NATO da namjerno gađa civile, čime je pokazao svoju 'okrutnost'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još