PORUKA BENGAZIJA ZAGREBU

Libijski diplomati uručili MVPEI-u notu o legitimitetu

17.06.2011 u 13:47

Bionic
Reading

Članovi libijske diplomatske misije u Republici Hrvatskoj, savjetnik Mohamed A. A. Othman i izaslanik Abdelhakim A. A. Allafi, u petak su uručili Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija notu, kojom su izvijestili da Prijelazno nacionalno vijeće iz Bengazija daje legitimitet libijskoj diplomatskoj misiji u Zagrebu kao svojem jedinom legitimnom predstavniku u Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz MVPEI-a

Također su zahvalili na podršci Republike Hrvatske okončanju sukoba i stradavanja u Libiji te uspostavi vlasti na demokratskim načelima.

Otkazivanjem gostoprimstva bivšem otpravniku poslova Abdulkarimu Naasu te podrškom rezolucijama 1970/2011 i 1973/2011 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, Republika Hrvatska je poduzela prve korake u izolaciji režima libijskog vođe Muamera Gadafija, podsjeća se u priopćenju.

Republika Hrvatska spremna je nastaviti pomagati demokratsku tranziciju Libije i uspostavu demokratskih institucija vlasti i trenutno razmatra poduzimanje daljnjih koraka u tom smjeru.

Pobuna u Libiji traje već četiri mjeseca, uz brojne žrtve i materijalne štete.