SAIF AL-ISLAM POTVRDIO

Gadafi bi pristao na nadgledane izbore

16.06.2011 u 14:00

Bionic
Reading

Moamer Gadafi pristao bi na međunarodno nadgledane izbore pod uvjetom da ne bude namještanja glasova, rekao je jedan od sinova libijskog čelnika u intervjuu za talijanske novine objavljenom u četvrtak

'Oni se mogu održati u roku od tri mjeseca, najduže do kraja godine, a jamstvo transparentnosti mogla bi biti nazočnost međunarodnih promatrača', rekao je Saif al-Islam za dnevnik Corriere della Sera.

On je kazao da izbore mogu nadgledati, među ostalima, Europska unija, Afrička unija, UN pa čak i NATO, koji bombardira Gadafijeve snage. 'Važno je da izbori budu transparentni, da se ne pojavi sumnja da su namješteni', istaknuo je.

'Ne dvojim da velika većina Libijaca stoji uz mog oca i smatra pobunjenike fanatičnim islamskim fundamentalistima, teroristima potaknutima izvana, plaćenicima po naređenju (francuskog predsjednika Nicolasa) Sarkozyja.' Al-Islam je izjavio da će njegov otac biti spreman otići s vlasti ako izgubi na izborima, ali da neće otići u egzil.

'On nikada neće napustiti Libiju. On je ovdje rođen i namjerava tu i umrijeti i biti pokopan uz one koji su mu dragi', rekao je.