Svijet MAČETE, ČEKIĆI, PALICE

Narkokarteli organizirali gladijatorske borbe

Trgovci drogom u Meksiku otimali su putnike iz autobusa i prisiljavali ih da se bore jedni protiv drugih kao gladijatori, pri čemu su gubitnici završavali u masovnoj grobnici, a pobjednici su za nagradu postajali ubojice, rekao je jedan narkotrafikant za dnevni list The Houston Chronicle

Borbe su pokrenuli članovi kartela Zetas, a nazvane su 'Tko će biti sljedeći ubojica?', rekao je trgovac drogom, koji je pristao razgovarati s Chronicleom pod uvjetom anonimnosti, prenosi u srijedu CNN.

'Gladijatori' bi se koristili mačetama, čekićima i palicama. 'Oni bi čovjeka rasjekli na komadiće', piše list, citirajući riječi trgovca drogom. Pobjednike su Zetasi slali u samoubilačke misije na područje suparničkog narkokartela, a gubitnici su završili u masovnim grobnicama, rekao je on za Chronicle. Narkotrafikant je rekao da nije bio svjedok tih borbi, već su mu o njima pričali članovi bandi.

Američki policijski službenici rekli su za Houston Chronicle da nisu znali za borbe gladijatora, ali im priča trgovca drogom zvuči uvjerljivo s obzirom na eskalaciju nasilja u Meksiku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još