U AFGANISTANU

Prevrnuo se helikopter s hrvatskim vojnicima

15.06.2011 u 15:15

Bionic
Reading

Tijekom provedbe redovne zadaće u međunarodnoj operaciji ISAF u Afganistanu u srijedu u 9,05 sati po hrvatskom vremenu došlo je do prevrtanja helikoptera Afganistanske narodne armije u kojem su se nalazila i dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane

Obojica pripadnici Hrvatske vojske, dočasnik i časnik, s još dvoje putnika iz helikoptera odmah su pregledani u američkoj vojnoj bolnici u bazi na istoku Afganistana, objavilo je Ministarstvo obrane (MORH) u priopćenju. Kod dočasnika je, navode dalje, ustanovljena lakša ozljeda noge, vanjska ogrebotina na koljenu, a kod časnika nisu ustanovljene ozljede. Obojica naših pripadnika, kažu u MORH-u, su nakon pregleda otpušteni iz bolnice, a tijekom dana će biti prebačeni u matičnu bazu u Kabulu gdje će nastaviti s provedbom redovitih zadaća.

Do prevrtanja helikoptera ANA-e, kojim je upravljao pilot pripadnik ISAF iz države članice NATO-a, došlo je tijekom slijetanja u ISAF bazu na istoku Afganistana između Kabula i Jalalabada, a u istom se nalazilo pet pripadnika snaga ISAF-a, tri pripadnika ANA-e i prevoditelj, izvijestili su iz MORH-a. O uzrocima pada Ministarstvo obrane će u narednom razdoblju izvijestiti po zaprimanju informacija iz ISAF-a.